Kapitel 3 - Ett växande hot

Kapitel tre: Ett växande hot


 Rådet vågade inte använda sig av elit-generalerna för mycket på uppdrag med tanke på deras otroliga styrka och skickade dem bara på dem mest nödvändiga uppdragen. Därför så spenderade dem tre mycket tid i basen, som kallades Skuggbas, vilket resulterade i att dem fick mycket ”fritid” då dem nästan inte alls behövde någon träning eller utbildning.


 Det var under den här tiden som Bargon började tänka mörka tankar och snart även smida planer. Eftersom han hade en hög nivå av intelligens från en av generalerna som han blev skapad av och stora mängder av styrka från den andra, så kunde han utforma väldigt komplexa och geniala planer och samtidigt ha styrkan att utföra dem. Det var även dessa egenskaper som gjorde att han var den mest använda generalen av dem tre.


 Bargon började resonera att så länge som han inte kunde få Morgana så hade han ingen anledning att stanna där han var, kontrollerad av svaga människor. Men general-coderna band honom fortfarande i starka lås och detta vredgade honom mycket. Men, efter en lång tid så lyckades han utveckla en teknik för att ignorera även dem starkaste koderna, fast med stor svårighet.


 Under denna tid så började även Morgana och Ferenghir att utveklas med sina krafter och förmågor. Morgana kunde läka dem mest allvarliga skadorna och även växa tillbaka kroppsdelar som hade förstörts eller separerats från kroppen på skadade människor. Men hennes mest avancerade förmåga skulle visa sig vara något helt annat.


 Ferenghir kunde också påverka energi som Morgana, fast inte alls till samma höga nivå när det kom till läkning. Men när det kom till kamp och dueller, med eller utan vapen, så var han överlägsen alla och det skulle krävas mycket för att han skulle bli besegrad.


 Utan vetskapen eller kontrollen av dem två Råds-medlemmarna, så satte Bargon sin plan i verket. Han beordrade sina två avdelningar att göra en skenmanöver genom att attackera alla i basen. Under tiden som detta plötsliga myteri bröt ut och det var strider överallt så smög sig Bargon med extrem försiktighet till forskaravdelningen och började samla på sig vissa utvalda maskiner och apparater. Blandannat en teleporter som utvecklings-generalen dagen innan hade lyckats uppgradera så att den inte bara kunde teleportera saker till ställen långt ifrån utan nu även bryta dem fysiska banden totalt och förflytta sig till andra dimensioner.


I allt detta kaos och bland alla strider så lyckades Rådet beordra sina generaler att fånga in Bargon men precis när orden gavs så stormade några av Bargons kaptener rummet och lyckades döda fyra medlemmar varav två var Bargons styrande medlemmar. Dom förstörde även dessa medlemmars kroppar med ett vapen nyligen skapat så att det inte fanns något kvar alls.


 Allt detta han hända innan försvars-generalen nådde rummet och säkrade resterande i Rådet med en barriär och skyddade dem därigenom från all yttre påverkan. Sekunderna efter anlände även flera andra och efter några ögonblick så var rummet säkrat och dem skuggjägarna som hade begått myteri på Bargons order, var snabbt avväpnade och infångade av blandannat Ferenghir och hans kaptener.


Nu skickades dem flesta generalerna och några kaptener med stor hast till forskningslabbet för att infånga Bargon och få slut på detta förräderi. Uvecklings-generalen som var närmast anlände först men blev överraskad av Bargon och blev nedslagen och medvetslös. Hastigt efter detta avbrott så samlade Bargon ihop alla maskiner och material och sina soldater runt sig. Precis när resterande skuggjägarna kom in i rummet så höll Bargon på att teleportera sig iväg. Men innan teleporteringen var klar så skedde däremot en hel del saker under en stund som kändes som en evighet men som bara varade under det flyktigaste av ögonblick.


 Lönmördar-generalen lyckade kasta en giftig kniv i bröstet på Bargon, spanings-generalen Sylea lyckades fästa en spårningskraft på hans kropp och just då anlände Morgana och Ferenghir och deras och Bargons ögon möttes och dem kunde se hat och ondska i hans ögon, sedan försvan Bargon och allt han tog med sig i ett kraftigt sken av vitt ljus.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0