Kapitel fyra

Kapitel fyra: Nästa steg


 När allt hade lugnat ner sig och alla förädare hade blivit infångade, så arrangerade dem överlevande rådsmedlemmarna ett krismöte och diskuterade vad dem skulle göra härnäst. Genaral Sylea, från spaningsavdelningen, informerade dem om att Bargon och övriga tydligen hade teleporterat sig till en annan dimension. Lönmördar-generalen rapporterade att hennes giftiga dolk skulle ha gett vilken annan general en långvarande och besvärande skada, men med tanke på Bargons kraft som en elit-general så skulle det nog bara ta några dagar för honom att få tillbaka sin fulla styrka.


 Förlusten av dem avlidna medlemmarna medförde en väldigt svår situation; fyra avdelningar saknade antingen rådsmedlem eller en general. Efter ett tag så togs beslutet att behörigheterna över dessa avdelningar skulle delas mellan dem överlevande rådsmedlemmarna.


 Nästa steg skulle nu bli, efter långa diskussioner, att spåra Bargon, följa efter honom och föra tillbaka honom till Skuggbas. Det bestämdes att Sylea skulle skickas på detta uppdrag och bli eskorterad av Ferenghir, deras uppgift blev att leta rätt på honom och övervaka situationen.


 Efter två dagar så återvände dem två generalerna, endast med meddelandet att dem inte kunde hitta Bargon, bara avgöra vilken galax han befann sig i, vilken visade sig vara liknande till deras egen. I denna galax fanns även planeten Jorden, som tydligen hade väldigt liknande förhållanden som Skugglandia. Sylea fick orden att återvända och övervaka situationen, men på ett säkert avstånd.


 En tid senare, när Skuggbas hade reparerats efter anfallet och det rådde ordning igen, så återvände Sylea med märliga nyheter. Tydligen så hade planten Jorden, i den andra dimensionen, människor med begränsade krafter, vilket betydde att dem låg bra mycket efter i evolutionen jämfört med Skugglandia. Det här var inte alls underligt, men det som däremot var det var att Sylea hadet kunnat känna några krafter liknande till sin egen under några veckor nu. Med andra ord så kunde hon alltså känna av Skuggrium på planeten.


 Detta var självklart en katastrof, eftersom planeten Jorden inte borde ha Skuggrium och dem människorna skulle inte vara redo för den sortens krafter ännu! Rådet visste att Bargon var orsaken till detta, men dem kunde inte förstå anledningarna till detta. Att endast åka till Jorden och plocka bort avvikelserna skulle inte medföra någon skillnad, inte så länge som Bargon fortfarande var på fri fot.


 Dem kunde inte heller placera flera skuggjägare där, för det visade sig att endast generaler var starka nog att motstå den annorlunda atmosfären på Jorden. Lägre rankade soldater med mindre krafter kunde inte uthärda det under en längre tid utan att börja förlora sin styrka, Rådet var även tvungen att ha kvar sina generaler på Skuggbas för säkerheten.



 Så till slut så kom Rådet fram till ett beslut, som dem egentligen inte hade någon som helst behörighet att utföra, och det var att påverka en annan dimension.  Deras plan var att sända general Ferenghir till planten Jorden och lokalisera en hane och en hona av denna mänsklighet som hade fått nya krafter och dessa två människor skulle fungera som beskyddare på planeten mot avvikelserna. Dessa två skulle föras till Skugglandia och deras Skuggrium skulle stabiliseras och dem skulle få träning och utbildning för att kunna skydda sin planet. Med utrustning, skapade av utvecklins-generalen Gerina att hitta dem mest lämpliga människorna, skickades Ferenghir till Jorden.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0