Kapitel Nio

Kapitel nio: gott och ont


 När en hel vecka hade gått efter händelsen med meteoriten, så slog tjejen på tv:n för att slappna av lite efter dem senaste experimenten. Hon hade flygit hela morgonen och även prövat sin senaste upptäckt; konstigt rök från hennes händer som skadade när det träffade något efter att hon kastade det. Efter att hon hade kraschat när hon flög, så hade hon även märkt att hennes skador hade läkt väldigt snabbt, så snabbt att hon kunde se såren försvinna framför hennes ögon.


 När tv:n startade så surfade hon mellan kanalerna tills hon stannade på en nyhetskanal. Tydligen så utspelades det ett rån och gisslandrama på en stor bank i New York just nu. Polisen hade stora problem med rånaren, för även om det bara var en man, identifierad som Frank Lane, en ökänd brottsling, så verkade det som att han stod emot försöken från polisen när dem sköt på honom med bönpåsar och även skottskador från skarp ammunition. Men det var inte bara det som hindrade polisen, Frank hade tydligen även något sorts okänt vapen, för varje gång som SWAT-styrkan försökte komma nära banken, så sköt han på dem med underliga bollar av rök, vilket skadade polisen enormt.

 Efter några ögonblick av tvekan och eftertanke, så knöt tjejen sina skor och lämnade huset och flög iväg i rikningen mot den stora staden New York.


 Så det finns fler människor som mig? Tänkte den unga mannen när han kollade på internationella nyheter i en bar i London. Han hade för två dagar sedan kommit hem från Frankrike med bättre kontroll över sina nya krafter. Han kunde inte tåla våld eller brottsligheter och trodde på godhet, så därför så bestämde sig han där vid baren för att hjälpa polisen så mycket han kunde mot brott, han brydde sig inte om hans hemlighet skulle bli känd för resten av världen, så han lämnade baren hastigt. Med en smäll och med hög hastighet flög han iväg mot Amerika.


 Frank Lane var i extas, han gjorde det han älskade mest och nu kunde han inte äns bli hindrad eller förråd. Sen han hade gått in i banken så hade han uppnått en glädje och ivrighet han aldrig hade upplevt tidigare. Hans förmåga att skjuta rök med skadande kraft var hans mest älskade förmåga, för med den så kunde han skapa sådan förödelse, kaos och även död omkring sig.


 Efter flera timmar så tänkte Frank att nu kunde det räcka för dagen, det var ju trots allt bara ett test för att pröva hans förmågor på riktigt. Men när han skulle fly därifrån så kände han något underligt, han kunde inte riktigt avgöra vad det var men det kändes som att något närmade sig. Han väntade en liten stund på att något skulle hända och då hörde han några rop och skrik utanför banken och sedan såg han en ung tjej komma ner från luften, som om hon hade flygit.


 Tjejen landade vid dem förbluffade poliserna och kollade runt och sedan gick hon fram till den som hon trodde var deras chef. Hon hade rätt, men polischefen visste inte vad han skulle säg, så hon började prata först, hon sa till honom att hon var där för att hjälpa till och dem kunde ta alla frågor senare, just nu fanns det oskyldiga människor inne i banken som behövde hjälp. Hon tog ett djup andetag och tänkte att det här antagligen var ett väldigt stort misstag och att hon troligen skulle bli dödad om några sekunder, hon var ju ingen hjälte, men hon kunde inte heller bara gå sin väg, inte nu när hon kommit så här långt. Så den unga tjejen som jobbade på en liten bar i en byhåla i Texas gick in i en bank med en ökänd mördare i.


 När Frank såg tjejen komma in i banken så blev han först lite förbryllad, men sedan så kände han sig hotad och kastade rökenergi mot henne, hon försökte hoppa undan men hans kast var för snabbt och hon blev träffad i axeln och flög baklänges in i vägen som gick sönder med en hög smäll. För en kort stund trodde han att tjejen hade dött, men sedan reste hon sig sakta och kastade sedan hastigt en rökboll i sin tur mot honom. Men skillnaden i kraft var stor, för Frank blev bara puttad bakåt liten bit men han förblev stående. När han såg chocken i hennes ögon så började Frank att prata, han hånade henne för hennes svagehet och frågade om även hon hade ramlat på en meteorit. När hon inte svarade honom så blev han arg och kastade ytterligare än ännu starkare rökboll mot henne, men något hände som chockade dem båda; en annan rökboll träffade Franks boll med en hög smäll och en kraftfull tryckvåg som fick både Frank och tjejen att flyga iväg åt varsit håll.


 När den unga mannen landade utanför banken så kunde han känna någon sorts kraft i den och han sprang fram mot den trasiga dörren, när han kom fram till den så såg han två personer där inne som stod upp, rånaren och en tjej. Han förberedde sig själv genom att framkalla röken på sina händer och precis då såg han att rånaren kastade en rökboll mot tjejen, så han kastade hastigt en egen rökboll mot rånarens. Resultatet blev mer kraftfullt än han kunde ana och han skyndade in i rummet. Han hjälpte tjejen upp, för han kände på något sätt att hon var god och deras ögon möttes för några sekunder och genom det så kunde dem förstå varandra lite granna och dem vände sig gemensamt om mot rånaren.


 Nu började Frank bli riktigt arg och han kände att hans kraft inom sig steg, så hans sköt ett hål i taket och flög snabbt upp genom genom det, stannade ovanför och började skapa en stor rökboll. Det fanns ingen chans alls att dem skulle kunna överleva detta tänkte han, så han flög en liten bit högre upp och genom öppningen i taket kunde den unga mannen och tjejen se hur Frank kastade sin förödande energiboll ner mot dem. Hela taket gick sönder och kom brakandes ner mot dem tillsammans med Franks rök, dem försökte skydda sig med sina armar och sen blev det mörkt.


 Men det var något som var fel, ingenting hände, ingen kraftig energi träffade dem och inga takdelar ramlade ner på dem. Dem två människorna med dessa underliga nya krafter vände sina blickar uppåt och såg en ensam man i en svart mantel med långt svartsilvrigt hår, som hängde i luften med en silvrig aura runt sig. Han höll upp hela det trasiga taket och neutraliserade Franks energi med någon sorts barriär som kom från hans vänstra hand, under hans högra arm hängde en medvetslös Frank. Elit-generalen Ferenghir kollade ner på dem två skräckslagna människor som han hade hittat och snart skulle ta med sig tillbaka till Skugglandia.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0