Kapitel sex: Mysterisk Meteorit

Kapitel sex: Mysterisk Meteorit


 Analytikern skynda genom korridoren med pappret hårt i handen, rundade ett hörn och sprang in i en arbetskollega, ursäktade sig och skyndade vidare med det brådskande meddelandet. Det hade bara gått fyrtio sekunder sedan han registrerade situationen men varje sekund räknades nu och han nådde äntligen dörren och knackade på.


 Chefen satt vid sitt skrivbord och lästa lite rapporter som han fått på sitt bord tidigare på dagen, när han plötsligt hörde en hög och skarp knack på sin dörr. På ljudet att döma så blev chefen lite orolig, det lät som en allvarlig knackning. Han bad personen att komma in och såg en av hans bästa analytiker skynda in genom dörren med ett papper i handen. Analytikern lämnade över lappen och chefen behövde bara kolla på den i några sekunder, efter ytterligare några sekunder av chock så lyfte han på luren och slog in numret till Vita Huset.


 Presidenten åt just en utsökt middag med sin familj när en ur hans säkerhetspersonal knackade på dörren och kom in i rummet. Han fick meddelandet att han omgående behövdes i konferenssalen och blev hastigt eskorterad dit. När han väl var där och blev uppdaterade om situationen så fick hand reda på at NASA för några minuter sedan hade upptäckte en stor meteorit på kollisionskurs med Jorden, bara några timmar iväg från planeten. Meteoriten var tillräckligt stor för att göra enorma skador vid nedslaget.


 Olika lösningar arbetades fram när ytterligare en uppdatering från NASA anlände: Tydligen så hade meteoriten, av ingen som helst logisk förklaring, plötsligt splitrats till många små delar. NASA meddelade att även om detta var extremt underligt, så var det ändå en god nyhet, för nu skulle meteoriten delas upp och spridas över jordklotet, vilket resuluterade i ytterst små skador vid nedslagsplatserna. Presidenten blev lite lugnare men gav ändå order om att skicka ut grupper till så många landninszoner som möjligt, när dem väl var spårade, för att undersöka denna mystiska meteorit.


 Stenblocken spreds över hela planeten och krashade lite här och där; en del landade ute på landet, en del i städer där en del faktiskt träffade människor direkt. Skuggriumet, som programmerat, läckte ut från sprickor i stenen och började röra sig mot närmaste människa. Människorna som blev träffade direkt av stenen blev självklart dödligt sårade och dog, men några få överlevde faktiskt träffen och när dem låg och förblödde och döende så täckte Skuggriumet människan, tog sig in i dess system och läkte såren och ändrade DNA:t.


 På ställen spridda över Jorden så hände liknande saker, människor blev ”attackerade” av den gråa vätskan och började förändras. Presidentens grupper och även grupper från andra länder lyckade bara samla in en handfull meteoritstenar eller fånga in infekterade människor, innan evoultionen han för långt och människorna försvann under uppsikt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0