Kapitel sju

Kapitel 7: En hane och en hona

 I en liten byhåla ute på landet i Texas höll en nitton årig tjej på med att hjälpa sin pappa att stänga baren. Tjejen brukade vanligtvis alltid ha snygga kläder efter modet, men just nu så hade hon bara vanliga arbetskläder som dem anställda hade på baren. Även om hon inte verkade så, så var den här tjejen riktigt intelligent, smartare än dem flesta anade och hon kunde alltid få fram godhet i människor, när andra inte kunde se den.


  Plötsligt hördes ett underligt ljud, som om något stort träffade marken, utanför huset. Tjejen sa till sin pappa att hon bara skulle gå ut och kolla vad det var för oväsen, så hon öppnade dörren och gick ut. Väl ute så kollade hon runt lite, snart såg hon att en liten bit ifrån så brann ett träd och det kom rök från jorden bredvid. Hon närmade sig försiktigt, men ändå ivrig att se vad det var, nästan ingenting hände i denna sömniga stad, förutom den hemska händelsen för femton år sedan som tjejen helst inte vill komma ihåg. När hon bara var några meter ifrån så kunde hon se att det var ett stort hål i marken och en stor sten i mitten. Hon hade sett liknande saker på TV och visste att det måste vara en meteorit som krashat ner från rymden.


  Under tiden som tjejen tittade på den underliga stenen så tänkte hon plötsligt för sig själ att den kanske var radioaktiv och var precis på väg att backa undand, när något hände: Stenen spräcktes abrubt och någon gråsilvrigt vätska ran ut från sprickorna. Helt fascinerad av detta så var hennes uppmärksamhet som bortblåst och hennes reaktion var långsam när vätskan helt plötsligt och hastigt rörde sig mot henne.


 Tjejen försökte i panik att skaka av sig vätskan men den var klibbig och varje gång hon lyckade få bort lite granna så täckte den henne igen ännu hastigare och snart var hela hennes kropp täckt i det, förutom hennes huvud. Hennes pappa, som hörde hennes skrik, kom springande mot hennes och just som han skulle nå henne, så täckte vätskan hennes huvud också och hon föll till marken.


 All vätska trängde in igenom hennes näsa, mun och öron, hennes pappa kunde inte göra något förutom att hjälplöst se på sin dotter som rullade runt frenetiskt på marken. Plötsligt slutatde hon sprattla och pappan kunde äntligen hålla hennes stilla. Tjejen var halvt i shock men hon kunde känna att det hände något inne i henne, men på något underligt sätt så kändes det bra, det kändes som att all hennes trötthet och värk försvann och hon hade aldrig i sitt liv kännt sig så frisk som nu. Hon sa till sin pappa att hon på något sätt ändå var okej, men pappan hade redan lyft upp henne och var på väg bort till bilen för att köra henne till sjukhuset.


 Han hade den roligaste tiden i sitt liv; han var på semester från regniga England på sin tjugoförsta födelsedag och satt på en motorcykel med en tjej som han endast hade känt i en vecka, här i detta underbara Frankrike. Den unga mannen jobbade som en reporter på en stor nyhetstidning i London och var hela tiden med i svängarna när det hände viktiga saker i världen och varför. Han jobbade alltid hårt och var inte så van vid mycket fritid, men nu hade han bestämt att ta en lång semester för att leva livet.


 Den unga mannen och tjejen hade precis varit på bio och sett en ny film på premieren och nu var dem på väg till stranden för att bada och njuta i det soliga vädret. Dem pratade om filmen när han hörde ett plötsligt visslande ljud bakom dem, när han vred på huvudet för att se vad det var så ökade ljudet extremt fort och han han bara se en glimt av något stort svart objekt rusandes emot dem, sedan kände han en hård knuff och allt blev svart och han tappade medvetandet.


 Killen vaknade upp med en oerhörd smärta i sin högra axel, men den försvan snabbt när han fick tillbaka medvetandet. Lite vilse och bortdomnad tittade han runt och upptäckte att han satt i diket vid vägen som han och tjejen hade åkt längs med. Men han kunde inte se tjejen från sin position i diket och varför var han i diket? Sakta började minnet komma tillbaka och han mindes det visslande ljudet och det mörka objektet. Han antog att dem hade blivit träffade av något och han ställde sig upp och började leta efter tjejen, som han ögonblicket efter såg. Några meter iväg på vägen låg hon, uppenbarligen död, för det var massa blod under henne och hela hennes överkropp var sönder.


 Illamående av synen vände han sig om och spydde, när han gjorde detta så upptäckte han ett stort hål i marken med en rykande sten i. Han tittade lite närmare på den och såg att den hade spruckit, såg ut som att något hade läckt ut från den.


 När den unga mannen ringde ambulansen så frågade personen som svarade hur många som var skadade och just som han tänkte säg två personer, så kände han faktiskt inga skador, tvärtom, han kände sig väldigt frisk och full av energi. Så han svarade att det endast var en tjej som var skadad och att hon med stor sannolikhet var död. Tio minuter senare kom ambulansen och en polisbil. Sjukpersonalen lyfte in den döda flickan i ambulansen och den unga mannen blev ombedd att följa med poliserna till stationen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0